UITGEVAREN

Het SS Rotterdam en Katendrecht horen bij elkaar. Het voormalig stoomschip (vandaar de afkorting SS) van de Holland Amerika lijn ligt nu al bijna 10 jaar aan het 3e Katendrechtse Hoofd. In 1959 voer het schip voor de eerste keer uit. Nu is het SS Rotterdam een hotel, restaurant en evenementencentrum dat is aangesloten bij Westcord hotels. Ton Wesselink is de general manager. Hij vertelt “Meer dan 40 jaar heeft het schip gevaren, eerst als passagierschip en later als cruiseschip”.

Wijntje
De komst van een dieselschip (DS Rotterdam) in de vloot van de Holland Amerika lijn maakte het stoomschip echter overbodig. Na enige omzwervingen waarin het schip even “Rembrandt” werd gedoopt, was het uiteindelijk gereed om te worden gesloopt in de Cariben, maar een groep gelijkgestemde liefhebbers wist de sloop op het nippertje te voorkomen.

Wesselink “Het is zo leuk dat we hier toeristen uit alle werelddelen ontvangen en er ook zoveel Rotterdammers de weg naar het schip hebben gevonden. Ja, dat vind ik belangrijk. Voor de toekomstige bewoners van de Groene Kaap heb ik overigens goed nieuws, want binnenkort openen we een wijnbar waar het heerlijk loungen is met een lekker wijntje en een betoverend uitzicht”.

Verbonden
Veel activiteiten vinden plaats op het schip. Wesselink “We hebben zelfs een theater met 500 stoelen”. Staat er nog iets nieuws te gebeuren?
Wesselink “Ik noem er eentje. Binnenkort openen wij onze derde escaperoom, die wordt spectaculair. Een metro is daarvoor helemaal nagebouwd”.
Hij schat dat de helft van de gasten uit het buitenland afkomstig is. “Dat is natuurlijk geweldig. Ze komen af op deze bijzondere locatie en op de prachtige verhalen die wij kunnen vertellen over de geschiedenis van ons schip. Dat zullen we ook altijd blijven doen, maar we weten ook dat we verbonden zijn met deze buurt, met Katendrecht”.

Delen

[ssbp]