Online verhuur, hoe werkt dat?

De verhuur ging feestelijk van start met een online verhuurevent, waarin het verhuur team aan je wordt voorgesteld en je meer informatie over de beschikbare woningen en de inschrijving kunt horen. Heb je het event gemist? Dan kun je het hieronder terugkijken. Daarnaast vind je op deze pagina uitleg over iedere stap in het digitale inschrijfproces. De woningen van dit project worden namelijk digitaal verhuurd. Dat betekent dat alle stappen in het proces online plaatsvinden. Het invullen van het inschrijfformulier, het uploaden van de benodigde documenten, maar ook de toewijzing en het tekenen van het contract. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor een woning zijn, vindt toewijzing plaats door een digitale loting.

Online Verhuurevent gemist? Kijk het hier terug!

Online verhuur in 5 stappen

Je droomwoning gevonden

Je hebt binnen De Groene Kaap je voorkeurswoningen geselecteerd en wil je graag gaan inschrijven. Dit kan pas zodra de verhuur van start gaat. Digitaal huren betekent ook: digitaal inschrijven. Je kunt dit doen wanneer het jou uitkomt en je hoeft er de deur niet voor uit. Handig toch? Via onze nieuwsbrief en facebook wordt je op de hoogte gehouden van de status van de verhuur en de deadline voor de eerste matchronde. Wil je meer weten over wat je kunt verwachten tijdens de inschrijving? Bekijk dan deze videofragmenten.

Stap 1: online inschrijving

Zodra de verhuur van start is gegaan, komt via deze website het online inschrijfformulier beschikbaar. Bij je inschrijving wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens. We gaan hier natuurlijk erg zorgvuldig mee om en verstrekken jouw gegevens niet aan derden. We gebruiken deze gegevens alleen om te bepalen of we een huurwoning aan jou kunnen toewijzen. Na het compleet invullen van het inschrijfformulier maken we een online dossier voor je aan. Vanuit deze omgeving kun je jouw gegevens en je inschrijving beheren.

LET OP! Voor dit project maken we gebruik van de woonselector om in te schrijven.

Stap 2: het online klantdossier

Na je inschrijving ontvang je een email met daarin een link om een wachtwoord aan te maken voor je eigen online klantdossier. Hier kun je gegevens aanvullen en indien nodig je ingevulde woningvoorkeur wijzigen.

Stap 3: woonwensen aanpassen

Is er intussen iets veranderd in je voorkeuren? Geen probleem! Deze kun je gewoon aanpassen in je klantdossier. Dan kunnen wij, op basis van die gegevens, gaan kijken voor welke woning je in aanmerking kunt komen. Matchen dus!

Stap 4: documenten verzamelen

Hebben we op basis van je inschrijving kunnen matchen en heb je een voorlopige toewijzing voor een woning ontvangen? Dan hebben we afhankelijk van je inkomenssituatie een aantal documenten van je nodig om je inschrijving compleet te maken. Het is handig om deze alvast digitaal te verzamelen. Voor een aantal documenten heb je een DigiD nodig om ze online aan te vragen. Ook handig om te weten: bepaalde documenten mogen niet ouder dan 3 maanden zijn.

Stap 5: documenten uploaden

Heb je een voorlopige toewijzing ontvangen? Dan kun je alle verzamelde documenten uit stap 4 uploaden naar jouw persoonlijk klantdossier. Log in op jouw dossier om aan de slag te gaan!

En hoe gaat het dan verder?

Nadat we alle documenten van je hebben ontvangen voeren we een documentencheck uit. Als deze positief is, wordt er ook nog een finale check en een credit check uitgevoerd. Daarna ontvang je het huurcontract online en kun je deze digitaal ondertekenen. Vaak wordt er gedurende dit proces een kijkmiddag georganiseerd zodat je de woning in het echt kunt bekijken. Dan volgt de sleuteloverdracht en kun je aan de slag met je verhuizing en het organiseren van je housewarming!

Wil je op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

    VOORNAAM
    E-MAIL ADRES

     

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.