MOOI WERK

bluebrickmedia
26 juli 2019
Geen onderdeel van een categorie
0
Nieuwsbrieven

De manager van de bouwplaats van de Groene Kaap, Kees Roosendaal (56) maakt iedere dag een ronde over de bouwplaats. Dat neemt even tijd in beslag want de bouwplaats is zelfs voor de ervaren manager aan de ruime kant, 80 bij 180 meter. “Ja, dat is echt heel groot”.
Wie Kees hoort praten over zijn dagelijkse werk, wordt vanzelf aangestoken door zijn enthousiasme. “Maar weet je wat het allerleukste is? Dat je aan het begin alleen nog maar een plan hebt en aan het einde het plan werkelijkheid is geworden”.

Alert
Inmiddels werken er nu ca. 120 vakmannen op de bouwplaats, uit alle windstreken van de wereld.  “Nee, ik ken ze niet allemaal”. Al krijgt iedere bouwvakker van Kees wel een uitbreide veiligheidsinstructie voor hij aan de slag kan. Als de bouw nog iets verder gevorderd is, zullen er ca. 250 vakmannen aan de slag zijn.
Wat doet een bouwplaatsmanager eigenlijk? Kees vertelt :”Iedere ochtend begin ik tussen 6 en 7 uur. Ik ga in mijn kantoortje bij de bouwplaats zitten en begin zoals ieder ander mens de dag met koffie en mijn mailtjes. Er zijn vergaderingen met betrokkenen. Dat kunnen de opdrachtgevers zijn of de gemeente of leveranciers en er is overleg met mijn team van werkvoorbereiders en uitvoerders, want ik doe het natuurlijk niet alleen”. En iedere dag maakt Kees dus een ronde over de bouwplaats. “Dan let ik op 3 dingen, op kwaliteit, planning en veiligheid”. Vooral het laatste is niet altijd makkelijk omdat het uiterlijk en de samenstelling van de bouwplaats iedere dag verandert wat betekent dat iedere bouwvakker iedere dag extra alert moet zijn.

Enthousiasme
Hoe staat het eigenlijk met de planning? Kees “Goed, als je kijkt naar wat er allemaal is gebouwd, kan ik alleen maar tevreden zijn. Wel is het zo dat we een kleine achterstand op hebben gelopen omdat we net als iedere andere bouwplaats in Nederland te maken hebben met een tekort aan personeel en materiaal”. Zijn enthousiasme is er niet minder om. “Wat het werkt zo mooi maakt, is dat ik betrokken ben bij een bijzonder project en in mijn rol als bouwplaatsmanager zoveel verschillende dingen mag doen”.

Delen

[ssbp]