KOPER AAN HET WOORD, HUREN KAN OOK!

bluebrickmedia
5 juli 2019
Geen onderdeel van een categorie
0
Nieuwsbrieven

Om de paar weken gaat Marco Zwaal (48) wel even kijken bij de bouwplaats. Vorig jaar april kocht hij samen met zijn vrouw Liesbeth een driekamerappartement op de Groene Kaap. “Op de vierde verdieping met schuin uitzicht op de Maas” vertelt Marco. De brandweerman groeide op in Rotterdam Zuid, vertrok zo’n 20 jaar geleden naar een comfortabele woning in Capelle aan de IJssel waar zijn zoon opgroeide, ‘Maar ja, de stad blijft toch trekken, we houden wel van een beetje rumoer en daar komt bij dat Liesbeth bijna iedere dag minstens een uur in het OV zit voor haar werk in Rotterdam”. Allebei vielen ze als een blok voor het plan.

Facebook
“Weet je wat ik zo gaaf vind” zegt Marco “dat de buurt in alles gemêleerd is, in kleuren, in leeftijden, in doelgroepen. Dat spreekt ons enorm aan. Ik geloof niet zo in een complex met louter gelijksoortige bewoners. Het wordt dan toch een beetje saai. Als je het mij vraagt, staat de diversiteit borg voor de levendigheid van de buurt”. Marco kan het weten, want hij heeft inmiddels een Facebook groep aangemaakt met de kopers. “Is leuk hoor, we plaatsen er foto’s op en nieuwtjes en je leert elkaar alvast een beetje kennen”.

Groen
Marco en Liesbeth zijn bepaald niet over 1 nacht ijs gegaan. ”We kwamen bij het project via een tip van vrienden. Eerst hebben we wel een beetje onderzoek gedaan, al had ik natuurlijk het voordeel dat ik de buurt en de stad goed ken”. Behalve de diversiteit van de toekomstige bewoners vonden zij allebei het groene karakter van de Groene Kaap aantrekkelijk. “Die daktuinen geven toch een andere sfeer”.
Marco zal nog even geduld moeten hebben, een jaar ongeveer, maar dan is wat hem betreft de cirkel rond. “Voor ons allebei is het een geweldig vooruitzicht”. Marco en Liesbeth hebben gekocht, maar huren is in de Groene Kaap ook een serieuze optie.

Vanaf het vierde kwartaal start de verhuur van 290 appartementen en 65 gezinswoningen.  Volop mogelijkheden om een woning te kiezen die bij jouw leefstijl en levensfase past. Naast zeer ruime stadswoningen komen er ook twee-, drie-, vier- en vijf kamerappartementen en penthouses met een fantastisch uitzicht over het water en de stad. De Groene Kaap, altijd fijn thuiskomen!

Delen

[ssbp]