Algemeen
Kan ik de woningen bezichtigen?

Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het helaas niet mogelijk om de woningen ver voor oplevering te bezichtigen. We gaan er alles aan doen om een kijkdag te organiseren waar je tijdig voor wordt uitgenodigd als je bent aangemeld als geïnteresseerde.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien je niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Om een woning te huren kun je je alvast hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijf je op de hoogte van de voortgang van de bouw en ben je er als eerste bij wanneer de verhuur start!

Zodra de verhuur is gestart, ontvang je een link naar een digitale verhuur omgeving binnen deze website.

Dan…
1. Schrijf je in als belangstellende voor een woning.
LET OP: Deze inschrijving is benodigd NAAST jouw inschrijving voor de nieuwsbrief.

b. Geef jouw voorkeuren voor de woningen door.

c. Upload de gevraagde documenten. Deze worden gebruikt om je gegevens te controleren en maken je dossier compleet.

Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt de woning aan de best passende kandidaat toegewezen middels een digitale loting. Daarna ontvang je een bericht of je een voorlopige toewijzing krijgt. Vervolgens geef je aan of je deze voorlopige toewijzing accepteert. Kort daarna worden de huurcontracten opgemaakt en wordt het huurcontract digitaal aangeboden en kun je deze digitaal ondertekenen.

Tegen de tijd dat de verhuur start, informeren we je er uiteraard uitgebreid over.

Toetsing en inkomen
Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Om er zeker van te zijn dat je maandelijks de huur kunt bepalen, hebben wij inkomensrichtlijnen opgesteld. Op de pagina over inkomensrichtlijnen kun je lezen hoe je het benodigde bruto maandinkomen kunt berekenen op basis van de huurprijs. Hier vind je ook tips over het berekenen van jouw persoonlijke bruto maandinkomen. Andersom kan ook, via de huurprijscalculator kun je bepalen welke huurprijs bij jouw inkomen past.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Aan de hand van de gestelde inkomenseis en beschikbaarheid, volledigheid van jouw dossier, finale credit check en jouw voorkeur worden de woningen toegewezen. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, wordt de woning toegewezen aan de best passende kandidaat. Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning, geniet de kandidaat die de woning voor minimaal twee jaar wil huren voorrang.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik een woning delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de woningen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een woningen huren?

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woningen te huren in een van onze complexen.

Kan ik als student een woning huren?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook kunnen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Tenzij aan deze eisen wordt voldaan, is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Zo kom je op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerde kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om jouw maximale huurprijs te berekenen.

Inschrijven
Wanneer hoor ik of ik een woning toegewezen heb gekregen?

Zodra de verhuur van start gaat, kun je starten met je digitale inschrijving. Heb je jouw inschrijving compleet voor de datum van de eerste matchronde? Dan wordt jouw inschrijving meegenomen.

Op basis van jouw woningvoorkeur en persoonsgegevens wordt gekeken of er een match gemaakt kan worden met een van de beschikbare woningen. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor een woning zijn, wordt er met een digitale loting bepaald wie er een voorlopige toewijzing krijgt. Je ontvangt kort na de eerste matchronde per e-mail een bericht over de uitslag.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Wil je op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf je dan in via deze website voor de nieuwsbrief. Wanneer het zover is, sturen wij jou een link naar de digitale verhuuromgeving binnen deze website.

Binnen de digitale verhuuromgeving neem je vervolgens de volgende stappen om in aanmerking te komen voor een woning:

  1. 1. Schrijf je in als belangstellende voor een woning. Dit is niet hetzelfde als je inschrijving voor de nieuwsbrief.
  2. 2. Log in op jouw persoonlijke account met de inloggegevens die je ontvangt.
  3. 3. Vul het inschrijfformulier volledig in. Daarna kun je alle gevraagde bijlagen uploaden om je inschrijving compleet te maken. Zonder bijlagen is je dossier niet volledig en word je inschrijving niet in behandeling genomen.
Welke stukken dien ik aan te leveren?

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een lijst met een aantal stukken die je moet uploaden. Als je nog niet over alle documenten beschikt, kun je deze ook op een later moment toevoegen. Let er wel op dat dit vóór de sluitingsdatum gebeurt om succesvol mee te gaan met de eerste toewijzing.

De volgende stukken kunnen jou gevraagd worden:

Ben je in loondienst?
– Drie salarisstroken
– Werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting salaris zichtbaar is

Heb je een uitkering?
– Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting uitkering zichtbaar is

Ben je gepensioneerd/AOW-gerechtigd?
– Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
– Kopie bankafschrift waarop storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is

Ben je zelfstandig ondernemer?
– Recent uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden)
– Jaarcijfers van afgelopen 2 jaar (voorafgaand aan ondertekening huurovereenkomst) opgemaakt door accountant/administratiekantoor
– Prognose van het aankomende jaar

En indien van toepassing:
– Echtscheidingsconvenant
– Overzicht eigen vermogen
– In geval van verkoop van de huidige woning: de (voorlopige) koopakte + overzicht resterende hypotheek
– In geval van aanhouden van huidige koopwoning: een overzicht van de hypotheeklasten van de afgelopen 6 maanden
– Verhuurdersverklaring

Huren
Wat is de minimale huurtermijn?

De duur van een huurovereenkomst is minimaal 1 of 2 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Er geldt altijd een opzegtermijn van slechts één kalendermaand. Dit maakt huren in aantrekkelijk voor iedereen die flexibiliteit belangrijk vindt.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Opleveringsniveau/oplevering
Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden wit en behangklaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

De woningen worden voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en comfortabele badkamer. Het is niet mogelijk om zelf een keuken of badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die je in een handomdraai aan je eigen stijl aanpast.

De woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste Bruynzeel keuken in de kleur hoogglans wit, met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn uitgerust met een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Een aantal woningen heeft een kookeiland.

De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel, handdoekenradiator en een toilet. De woningen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Wanneer zijn de woningen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De verwachte oplevering is medio 2020. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen of juist versnellen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de eerste paal wordt geslagen, het tijd is voor pannenbier en of de datum van start verhuur bekend is? Blijf dan op de hoogte via onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een mijlpaal en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.